Hier Is Het Allemaal Begonnen…

Bakkerij Odekerken Kerkstraat Heerlerheide

Hier is het allemaal begonnen. Bovenstaand schilderij geeft een impressie weer van de Kerkstraat in Heerlerheide anno 1917. Peter Odekerken (beter bekend als “Pie”) had hier eerst met zijn vrouw Josefien een café en in 1915 is hij hier gestart met een bakkerij. Op de achtergrond is nog de 1ste Sint Corneliuskerk te zien, afgebroken en herbouwd in 1909.

Zijn oudste zoon, Jozef (Sjef) Odekerken heeft de bakkerij voortgezet in Heerlerheide. Er werd verhuisd naar de Kampstraat 35 hoek Lokerstraat in Heerlerheide maar eind jaren 50 werd ook deze locatie in Heerlerheide te klein. In 1958 werd de start gemaakt van een brood- banketfabriek op de Marebosjesweg – Maastrichterstraat 185 te Brunssum. Onder de naam Odekerken Marebos bakkerijprodukten N.V.

Sharing is Caring:

3 antwoorden naar “Hier Is Het Allemaal Begonnen…”

  1. Fascinerend Maurice! Ik heb in de jaren 90 het brood dagelijks gekregen voor de zaak die we toen hadden, maar toen was het Quality Bakers, Veel suc6!

  2. Heb het begin van de bouw van de bakkerij meegemaakt, mijn echtgenoot werkte toen al in Hoensbroek. In 1972 ben ik ook op afd. verkoop begonnen en heb de bakkerij zien groeien de kantoren werden gebouwd en ben toen daarheen verhuisd. Ruim 30 jaar was het mijn 2e thuis heb met veel plezier hier gewerkt. En jammer dat de bakkerij na 40 jaar is afgebroken om plaats te maken voor woningen. Ik woon nog steeds in de buurt dus dagelijks kom ik er langs. Wat blijft zijn fijne herinneringen. Groet, Johanna

  3. Dag, ik heb met veel interesse naar de foto’s gekeken. Het is allemaal ruim voor mijn tijd. Maar leuk om mijn tante, zus van mijn vader, Finy Odekerken-Coenen nog eens op foto’s te zien. Kan mij niet meer zoveel van haar herinneren. Volgens mij staat Paola Odekerken-Faraguna er ook bij. Leuk dankjewel. Diana Coenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*